Matter är den nya smarta hem-standarden som tillsammans med nätverkstekniken Thread ska göra det enkelt att använda tillbehör från olika tillverkare tillsammans utan att behöva ha flera olika hubbar och appar.

Såväl plattformsutvecklarna som Apple och Google och tillverkare som Ikea, Philips Hue och många andra har hakat på Matter och börjat släppa både uppdateringar av existerande och nya prylar med tekniken. Wemo, Belkins varumärke för smarta hem-prylar, har också utlovat en rask övergång till Matter men nu rapporterar The Verge att företaget har gjort helt om.

Belkins kommunikationsdirektör Jen Wei säger till sajten att företaget har valt att ”ta ett stort steg tillbaka och tänka om” kring sin smarta hemmet-satsning, och att Wemo kommer släppa nya Matter-produkter när det hittar ett sätt att differentiera dem.

Wemos produkter har länge varit fokuserade på Apples Homekit, och det ser nu ut som att de kommer fortsätta med det ett tag till. Nu återstår att se om Belkin är ett undantag eller om andra tillverkare också kommer få kalla fötter när de inser att de måste konkurrera med pris och kvalitet utan någon inlåsningseffekt.