Belkins Homebase F5L049 är en smart liten produkt, den förvandlar nämligen dina usb-prylar till nätverksprylar. Har du en usb-hårddisk som du gör backup på eller liknande kan du koppla den direkt till Homebase och sedan komma åt din hårddisk utan att behöva koppla den till datorn.

Homebase kopplas ihop med din router och har därefter plats för fyra usb-prylar. Det skulle exempelvis kunna vara två usb-hårddiskar så din dator får mer lagringsutrymme och kan säkerhetskopieras, en skrivare så att du når din skrivare trådlöst var du än befinner dig hemma och en sista usb-kabel till din spelkonsol, exempelvis Playstation 3, för att du ska komma åt dess hårddisk och alla filer i den.

Ytterligare en funktion är att Homebase kan lägga upp dina bilder automatiskt på Flickr och Picasa, bra som backupfunktion eller om du vill dela dina semesterminnen med världen.

I Homebase sitter ett trådlöst nätverkskort i 802.11n-standard, den senaste standarden för trådlös överföring i nätverk.
802.11n-produkter ger dig en teoretisk hastighet på 300 megabit per sekund i hemmanätverket istället för de 54 du ska kunna komma upp i med g-standard när du skickar filer trådlöst mellan prylarna eller strömmar film och musik. Det går helt enkelt snabbare. Men standarden är även bakåtkompatibel med g-standard om vissa prylar, som Playstation 3, har det.

Priset för Belkins trådlösa usb-hub landar på runt tusenlappen. Du hittar den i butik redan i dag.