Siemens släpper ett nytt frukostset som består av en kaffekokare, vattenkokare och brödrost. Det nya här är att de innehåller speciella sensorer som enligt Siemens själva ska se till att kaffet blir godare, brödet rostas jämnt och vattnet kokas i rätt temperatur.

Siemens AromaintelligenceKaffebryggaren heter Aromaintelligence och har en sensor som känner av hur mycket vatten som hälls i tanken. För att hålla en jämn smak anpassar den koktiden efter hur mycket vatten som hälls i, för att kaffet ska smaka likadant varje gång. Aromaintelligence kommer i två utförande, en med glaskanna och en med termoskanna. Den förstnämnda kostar 1300 kr och den sistnämnda 1500 kr.

Brödrosten Roastintelligence har sensorer som ska ge en jämn yta på rostningen. Den har även funktionen Auto Heat Control som anpassar tiden på rostningen efter vilken temperatur man anger. Roastintelligence går på ca 1000 kr.

Siemens Roastintelligence

Siemens HeatupintelligenceNi börjar kanske ana mönstret bakom namnsättningen, och vattenkokaren får också epitetet intelligence, närmare bestämt Heatupintelligence. Istället för att bara koka upp vattnet i 100 grader kan man själv välja temperatur på kokningen. Temperaturen kan sedan hållas i upp till 30 minuter. Heatupintelligence får även den en prislapp på 1000 kr.