Höstens hetaste fps-spel heter Call of Duty Black Ops, och när vi fick veta att det hade stöd för 3d på både Playstation 3 och Xbox 360 var vi snabba med att lägga vantarna på ett exemplar (vi har testat Xbox-versionen). Redan i 2d-läge känner vi igen det sköna flytet och den precisa kontrollen från föregångarna i spelserien och grafiken är ungefär jämförbar med de tidigare titlarna i serien från Treyarch (som inte utvecklar Modern Warfare-serien). Inte så att vi tappar hakan direkt men överlag snyggt.


Med sida-sida-överföring delar Xboxen upp bilden i två delbilder som tv:n sedan sammanfogar till en 3d-bild med halverad upplösning.

I 3d-läge uppmanas vi att ställa om upplösningen till 720p, och i menyerna ser vi direkt på textelement att skärpan tar stryk då spelet växlar över till halverad horisontell upplösning (sida-sida). Men väl igång i spelet är detta faktiskt ingenting som stör oss, istället imponeras vi av det sköna djupet i bilden. Faktum är att den här typen av spel i regel inte är renderad i riktig hd-upplösning från början ändå, och att kantutjämningen är riktigt bra gjord.

Tydligt är att för 3d-spel är det ännu viktigare med en bra 3dtv än för film eftersom den typen av störningar blir mer påtagliga när vi spelar och följer det som händer på skärmen väldigt intensivt. Och det tar ett par deathmatchrundor innan vi kommer in i 3d-miljön, så fort vi slänger upp vapnet och siktar gäller det att fokusera blicken rätt vilket var svårt till en början. Ett tips är att inaktivera hårkorssiktet som bara irriterar. Men det är grymt skönt med det extra djupet i bilden när vi springer runt på de olika multiplayerbanorna. För det är just multiplayer som är så beroendeframkallande med CoD-spelen.


Att smyga runt på "Jungle"-banan bland palmer och ruiner är riktigt snyggt i 3d-läge.

Efter någon timme tänker vi knappt på att vi spelar i 3d och känslan är riktigt bra. Spelet tappar varken flyt eller detaljåtergivning märkbart, och det blir inte jobbigt för ögonen (detta är naturligtvis subjektivt). Sammantaget är det här ett riktigt höjdarspel som helt klart blir ännu mer realistiskt i 3d-läge.
+

Bra djup och flyt.
Skönt att sikta i 3d.
Suveränt fps-spel överlag-

Ej 3d-anpassade menyer.Omdöme:

Ett riktigt snyggt 3d-spel där den extra dimensionen tillför ännu mer realism till en redan grym fps-titel.
 


Fakta

Speltyp: Action (fps)
Plattform: Xbox 360 (finns även för PS3 och PC)

Pris: 599 kr
Leverantör: Activision, www.activision.com