Sharp och deras Aquos-telefoner är en sällan skådad syn på våra breddgrader. Troligtvis blir det även så med 102SH, den senaste Androidmobilen från företaget som ska släppas i Japan.

102SH får en hel del funktioner, inklusive en glasögonfri 3d-skärm i samma stil som HTC Evo 3d och LG:s Optimus 3d. Skärmen har dock en högre upplösning, 1 280 x 720 pixlar fördelade på en 4,5 tum stor skärm. Tillsammans med en dubbelkärnig processor på 1 GHz och 1 Gb ram-minne blir 102SH ett litet kraftpaket. Kameran blir också något i hästväg med 12 megapixlar, även om vi inte vet hur pass bra bildkvaliteten blir. Stöd för Micro sd-kort upp till 32 Gb, dlna, Android Gingerbread och bluetooth 3.0 rundar av specifikationerna som imponerar.

102SH blir också en mobil som ska tåla lite extra. Den är certifierad för IPX5, IPX7 och IPX5 2. I stora drag innebär det att den kan vara nedsänkt i vatten upp till 30 minuter samt att den ska tåla smuts och damm. I rimliga mängder såklart, det är så klart inte rekommenderat att gräva ner mobilen i sand eller kasta den utför stup.

Sharp har en stark ställning på mobilmarknaden i Japan, och det är också där 102SH ska dyka upp i december. Inget pris har utannonserats ännu, men telefonen kommer i både svart och vitt utförande.