Fortfarande är det glest mellan 3d-släppen på blurayfronten och långt ifrån alla nya speltitlar stöder 3d. Branschen befinner sig i en moment 22-situation där varken innehålls- eller hårdvarusidan verkar våga satsa fullt ut. Men om du köper en ny high-end-tv idag får du 3d-stöd på köpet även om du kanske måste köpa till glasögon separat. Och utbudet växer sakta men säkert och när filmbranschen ser en möjlighet att sälja på oss samma film ännu en gång i en 3d-utgåva tror jag att det smäller till.

Den stora frågan är om 3dtv bara stannar vid att vara en kul feature eller om vi är beredda att ta för vana att sätta på oss glasögonen när vi vill se på film. Jag tror att det hänger ihop med hur stor tv vi köper, 3d-upplevelsen blir nämligen inte speciellt mäktig på en 40-tummare från fyra meters tittavstånd. Men om du slår till på en 55-tums-apparat eller större, då blir det en helt annan sak. Och faktum är att du får en bättre 3d-upplevelse än på biografen om du köper en riktigt bra 3dtv som inte lider av crosstalk-störningar (dublettbilder).

Jag har sett ett antal olika filmer i 3d men det jag ändå fastnat för mest är gaming. Killzone 3 (för Playstation 3) och Gears of War 3 (Xbox 360) är två tunga argument för att skaffa 3dtv och det känns naturligare att plocka fram ett par glasögon när jag vill spela än när jag tittar på film. Jag är helt enkelt mer van vid speltillbehör än filmtillbehör.