Xperia ArcSony Ericsson älskar Android. Det var inte helt uppenbart med Xperia X10, men efter det har Sony Ericsson skärpt sig och visat ett stort engagemang för Android. Nu visar de upp Xperia Arc – en telefon som heter som den är designad.

Tanken är att Arc, som betyder båge, ska illustrera kopplingen till den svagt välvda formen på telefonen. Pretentiöst? Kanske, men det är inte utan att vi tycker att designen faktiskt är riktigt läcker.

I övrigt är den inte jättespännande rent specifikationsmässigt. Fast en sak sticker ut: Sony Ericsson använder sig nämligen av Sonys Bravia Engine i en mobil version, vilket ska ge en skärm som är jättebra, menar de. Skärmen är på 4,2 tum har en upplösning på 854x480 pixlar, visar 16,7 miljoner färger och är av typen TFT, vilket traditionellt sett inte brukar hålla samma höga klass som exempelvis SAMOLED-skärmar.

Kameran som är inbyggd är på 8,1 megapixlar och det inbyggda minnet på 512 megabyte. Dock kan du givetvis stoppa in ett micro-sd-kort och ett dito på 8 gigabyte medföljer telefonen. Bland andra specifikationer kan nämnas dlna och hdmi, utöver bröd och smör-funktioner som gps, wlan och bluetooth.

Arc kommer att köra Android 2.3 när den kommer ut i butik någon gång i slutet av första kvartalet 2011. Pris är okänt, men en eloge till Sony Ericsson som satsar på att ligga i framkant vad gäller Android.

Xperia Arc