Epawn Arena är en 26 tum stor skärm som läggs på bordet. Skärmen används för att visa upp ett brädspel, och gör alltså själva bakgrunden interaktiv. Det handlar inte om en stor pekskärm, utan att Epawn Arena känner av taggade enheter, i det här fallet spelpjäser.

Det som gör Epawn Arena intressant är att själva spelen inte existerar i enheten, utan finns tillgängliga via Iphone, Ipad, andra surfplattor och mobiler samt även pc. Du kopplar bara in exempelvis din smarta mobil, laddar ner ett kompatibelt spel via Android Market eller App Store och sedan kan du använda dina spelpjäser på Epawn Arena.

Det här konceptet har verkligen potential att ge brädspel en ny dimension. När vi testade skärmen imponerades vi av att systemet verkar fungera riktigt bra. Vi hade gärna sett en pekskärm, i nuläget så krävs det alltså taggade enheter för att interagera med Epawn Arena vilket begränsar användarvänligheten. Men att koppla in en Ipad och sedan spela ett riktigt sjysst brädspel kan vi definitivt se det roliga i. Däremot verkade skärmen lämpa sig för snabba spel. Air Hockey fungerade hjälpligt men pucken slapp igenom pjäserna lite väl ofta. Figurbaserade rollspel funkade dock kanon.

Epawn Arena ska släppas i slutet av 2012. Prislappen kommer landa omkring 400 dollar.